Göteborgs kultursjäl - vart är vi på väg?

Kort information om eventet

Ett samtal i tre akter om vår lokala socialdemokratiska kulturpolitik,

Torsdag 13 april kl. 18 – 20. Kvinnofolkhögskolan, ingång från Masthuggstorget. Vi bjuder på fika!

Anmälan på denna länk: https://forms.gle/4YDPZzAFN17LVQy78 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Kom, lyssna, diskutera och bidra med dina tankar och idéer på hur vi kan skapa ett hållbart lokalt samhälle som inkluderar små kulturaktörer i vår stad.

Vi står inför stora utmaningar som kan komma att påverka vår stads kulturliv för lång tid framöver. Den senaste tiden har press, allmänhet och inte minst kulturaktörerna själva lyft, problematiserat och kritiserat de hyreshöjningar som nu drabbar små kulturaktörer i Göteborg. Röda Sten, Folkteatern, Konstepidemin, Viktoriahuset och Lagerhuset är alla viktiga platser för både kulturutövare och våra medborgare.

Socialdemokraterna har stått alltför tysta i debatten, vilket har skapat en bild av att partiet varken har visioner eller lösningar. Vi kan bättre!  

Därför skapar vi en samtalskväll för oss aktiva inom Socialdemokraterna, där taket är högt och visionsviljan är stor. Vilken stad vill vi ha? Hur hittar vi en balans mellan evengemangsstaden Göteborg som lockar besökare och ett vardagsliv för våra medborgare där kultur är en självklarhet? Hur skapar vi rätt förutsättningar för att skapa ett livligt, hållbart myllrande kulturliv?

Deltagare i panelen:
Blerta Hoti, Kommunalråd med ansvar för barn- och kulturfrågor.
Johannes Hulter, Kommunalråd med ansvar för stadsbyggnadsfrågor
Pär Johansson,
ordförande i kulturnämnden
Märta Alnebratt, ombudsman SSU Göteborg

Samtalsledare, Jennie Östlund,
ordförande i Majornas S-förening

Ett arrangemang skapat av Kulturarbetarnas S-förening, Majornas S-förening och Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt.

Ikon kalender

-

Ikon kartnål

Kvinnofolkhögskolan, ingång Masthuggstorget