NYHET

Hjälp till att rädda hyresrätterna från högerns ombildningar!

Jonas Attenius (S), kommunstyrelsens ordförande i Göteborg

Opinionen är tydlig - göteborgarna vill rädda hyresrätterna. Nu vill vi ha din hjälp att stoppa högerns utbildningar! Läs kommunstyrelsens ordförande Jonas Attenius uppmaning nedan.

Jag behöver din hjälp med att rädda Göteborgs hyresrätter.

Göteborg behöver fler hyresrätter, inte färre. Nya hyresrätter är i regel väldigt dyra. Det bästa sättet att få många hyresrätter som folk har råd med är att bygga många hyresrätter idag, så att de blir billiga om 50 år, och samtidigt bevara de hyresrätter vi har idag.

Högerpartierna i Göteborg vill istället göra tvärtom.

Strax före årsskiftet använde den samlade högern – Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna, Demokraterna, Sverigedemokraterna och Centerpartiet – sin gamla majoritet i den kommunstyrelse som röstades bort i valet för att försöka driva igenom ett beslut om ombildningar av hyresrätter. Det nya rödgröna styret, som sedan årsskiftet har majoritet i kommunstyrelsen, är överens om att stoppa ombildningarna och rädda hyresrätterna.

Därför har det rödgröna styret idag fattat beslut om att upphäva den bortröstade högermajoritetens förslag, men än är det inte över. Högerpartierna har med ett mandats övervikt majoritet i kommunfullmäktige. När de enar sig kan de därför lyfta frågan där i stället, och köra över styret.

Vi måste göra allt för att rädda hyresrätterna, och jag vill be om din hjälp. Vi vet att stödet för ombildningar är svagt bland göteborgarna. I fjol gjorde mätinstitutet Sifo en undersökning, på uppdrag av GP, som visar att en majoritet av göteborgarna ratar ombildningar. Det räcker att ett av högerpartierna parti tar sitt förnuft till fånga och lyssnar på göteborgarna så har vi räddat tusentals hyresrätter från att ombildas, men då måste vi sätta press på dem.

Jag vill därför be var och en av mina följare om hjälp. Ta samtalet med dina vänner och med dina kollegor. Bli medlem i Socialdemokraterna. Kontakta din lokala hyresgästförening. Organisera dig. Skriv till politikerna. Sprid ordet om vad Moderaterna, Sverigedemokraterna och de andra högerpartierna håller på med. Tillsammans kan vi rädda Göteborgs hyresrätter!

Jonas Attenius
Kommunstyrelsens ordförande i Göteborg