Gå till innehåll

Stadssekreterare med inriktning på stadsutveckling och bostäder

Socialdemokraterna är partiet som sätter välfärden först. Efter ett mycket framgångsrikt kommunval leder Socialdemokraterna, från och med den 1 januari 2023, den styrande koalitionen i Göteborg. Inom våra ansvarsområden ingår bland annat rollen som kommunstyrelsens ordförande, skol- och utbildningsfrågor, förskole- och kulturfrågor, äldre- och vårdfrågor samt stadsbyggnads- och bostadsfrågor. Vi samarbetar nära Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

I stadshuset arbetar fem kommunalråd och tio stadssekreterare med att omsätta partiets politik till praktik. Den socialdemokratiska gruppens uppgift i stadshuset är att sköta det dagliga arbetet i kommunstyrelsen, representera våra väljares intressen vid makten, förhandla med våra samarbetspartier, genomdriva den politik som våra medlemmar har beslutat om, stötta våra förtroendevalda i kommunens nämnder och bolagsstyrelser, ta ansvar för de kommunala verksamheterna i ett svårt ekonomiskt läge, delta aktivt i den kommunpolitiska debatten och sätta välfärden först.

Generell profil
Vi söker dig som är ideologiskt övertygad socialdemokrat. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, är kreativ och prestigelös och en bra lagspelare. Du brinner för att Socialdemokraterna ska få maximalt genomslag för sin politik under mandatperioden och för att Göteborg ska bli en ännu bättre stad att leva och verka i. Du har erfarenhet av eller stort intresse för partipolitiskt arbete. Engagemang inom och erfarenhet av arbetarrörelsens organisationer är meriterande.

Specifik profil
Som stadssekreterare med inriktning på stadsutveckling och bostäder stöttar du primärt den socialdemokratiska gruppens arbete i frågor som rör stadsutveckling och bostäder, men kommer även att arbeta med vissa trafikfrågor. Antal ansvarsområden kan dock variera under anställningsperioden. Du har insyn i den kommunala organisationen och Göteborgs Stads förvaltningsstruktur. Du har kunskap om partipolitiskt arbete i kommunala nämnder och/eller styrelser samt kommunfullmäktige. Du brinner särskilt för att bygga ihop Göteborg och minska bostadsbristen. Erfarenhet av arbete inom stadsplanerings- och bostadsområdet eller politiskt uppdrag kopplat till stadsutveckling, trafikplanering, lokalförvaltning, fastighetsförvaltning eller liknande verksamhet är meriterande.

Övrigt
Som stadssekreterare kommer du att arbeta nära våra kommunalråd och våra övriga politiska sekreterare i stadshuset i Göteborg. Du är knuten till ett kommunalråd, men utför även arbetsuppgifter åt andra vid behov. Arbetstiden är oreglerad enligt avtal, kvälls- och helgarbete är vanligt förekommande. B-körkort är meriterande.

Tjänsten tillsätts enligt lagen om politiska sekreterare vilket ger dig laglig rätt till tjänstledighet från din nuvarande tjänst. Tjänsten bör ej kombineras med tyngre förtroendeuppdrag för Socialdemokraterna i Göteborgs stad och bör ej kombineras med förtroendeuppdrag för Socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning fram till 2026-12-31
Tillträde: Möjligt tillträde från 2022-01-01, kan ske senare enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Göteborg
Kontakt: Stabschef Josef Akar
josef.akar@stadshuset.goteborg.se,
031-368 60 06

Sista ansökningsdag: Rekrytering sker löpande. Sista ansökningsdag är 2022-12-04.
Ansökan sker genom att CV och personligt brev skickas till josef.akar@stadshuset.goteborg.se