Iran – var står vi nu och vad händer framöver?

Var: Över videoverktyget Zoom
När: 6 december kl18:30
Arrangör: Internationella utskottet

I september dog 22-åriga Mahsa Jîna Amini kort efter att ha arresterats av sedlighetspolisen i Teheran, anklagad för att ha burit sin slöja på ett felaktigt sätt. Hennes död blev startskottet på landsomfattande demonstrationer för mänskliga rättigheter under parollen ”Kvinna, liv, frihet”.

Demonstrationerna, och den iranska statens repression av dem, med hundratals döda och tusentals arresterade, berör många. Hur ska vi förstå vad som har lett fram till detta uppror som nu hållit på i över två månader? Vad händer i det iranska samhället? Vad kan vi säga om hur utbredda protesterna är och vilka som deltar? Vad spelar den iranska diasporan för roll i den politiska dynamiken? Vilka scenarier för händelseutvecklingen det närmaste året kan vi identifiera?

Partimedlemmar är välkomna på seminariumet som arrangeras av Socialdemokraterna i Göteborgs internationella utskott. Gäst är Azadeh Rojhan, socialdemokratisk riksdagsledamot från Stockholms län med ett engagemang för ett demokratiskt Iran.  

Anmälan till johan.buser@riksdagen.se krävs och zoom-länk med lösenord skickas ut till anmälda strax före mötet startar.

Ikon kalender

-

Ikon kartnål

Zoom